5 redenen waarom e-mail marketing een top prioriteit moet zijn

CastaNovumBlog, E-mail marketing1 Comment

redenen waarom e-mail marketing top prioriteit moet zijn

Misschien heb je al een aantal abonnees op jouw nieuwsbrief of misschien ben je er nooit aan begonnen omdat je het nut er niet van in ziet. In beide gevallen loop je een kans mis om te communiceren met (potentiële) klanten die geïnteresseerd zijn in jouw producten of diensten. Dus laten we starten met de 5 redenen waarom e-mail marketing een top prioriteit moet zijn én waarom je deze kans niet mag laten liggen.

#1 Je bent eigenaar van de database

Natuurlijk gebruik je social media kanalen om te communiceren met volgers. Op Facebook, Instagram, Pinterest en Twitter kun je duizenden volgers hebben, maar wat gebeurt er op het moment dat Facebook besluit om de stekker eruit te trekken?

De opgebouwde community is dan weg, foetsie en al je moeite is voor niks geweest. Dit maakt het dat iedere mailcontact meer waard is dan een volger op social media. Je bent namelijk niet afhankelijk van een ander bedrijf.

#2 Minder competitie en een groter bereik

De afgelopen jaren hebben social media platforms hun algoritme veranderd. Dit betekent dat statusupdates niet meer in chronologische volgorde worden getoond op de tijdlijn van jouw volgers. Dit heeft een enorme impact op de resultaten van social media marketing. Met een grote aantal volgers ziet slechts een klein percentage de statusupdate.

Maar wij hebben goed nieuws en introduceren je graag aan onze vriend genaamd ‘e-mail’. In de mailbox ben je niet een statusupdate die na een paar uur van de radar verdwenen is. Jouw boodschap zit in de mailbox te wachten om geopend en gelezen te worden. Nu is het aan jou de taak om zo relevant mogelijk te zijn dat abonnees ook daadwerkelijk de mail openen.

#3 Het opbouwen van vertrouwen

Zonder vertrouwen kun je geen zakendoen. Meestal koop je geen producten of diensten van iemand die je nog niet kent. Het duurt even voordat mensen je leren kennen. Of dit nou is via social media, radio, televisie of een advertentie in een tijdschrift. E-mail kan hierin een grote rol spelen.

Niet alle e-mails hoeven een commerciële insteek te hebben. Het geeft je ook de kans om meer van het merk of bedrijf te laten zien, tips en kennis te delen en te laten zien waarom mensen voor jou moeten kiezen.

#4 E-mail lijsten genereren content

Op het moment dat het je lukt om een gesprek aan te gaan met de e-mail abonnees, dan is dit een grote bron voor meer inspiratie om content te ontwikkelen. Je verkrijgt meer informatie met waar mensen mee zitten en hoe jij ze verder kunt helpen.

Daarnaast geeft je mailprovider ook nog eens feedback. Na het versturen van een mail zie je meteen hoeveel mensen de mail opende, op de links in de mail klikte et cetera. Het geeft veel informatie over welke content je volgers aanspreekt en wat juist niet.

#5 Het genereren van meer sales

Wist je dat e-mail één van de meest effectieve platformen is om leads om te zetten in betalende klanten? Door relevante communicatie in te zetten, krijgen abonnees meer vertrouwen in je. Hierdoor zijn ze sneller bereid om tot aankoop over te gaan en kun je het proces begeleiden door bepaalde e-mailseries in te zetten. Dit gaat trouwens niet vanzelf en het duurt even voordat je vertrouwen hebt opgebouwd.

Ben jij al begonnen met het opbouwen van een eigen database? Zo nee, waarom nog niet?

Deel deze post

Lees snel verder

One Comment on “5 redenen waarom e-mail marketing een top prioriteit moet zijn”

  1. Pingback: Laagseizoen? 8 marketingtips voor bedrijven in de toerismebranche | CastaNovum

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *