Laagseizoen? 8 marketingtips voor bedrijven in de toerismebranche

CastaNovumMarketing strategieLeave a Comment

Marketingtips voor laagseizoen van toerismebranche

Nu het hoogseizoen voorbij is, merk je dat het aantal gasten en sales stagneert. Je kunt er natuurlijk voor kiezen om met lagere prijzen te experimenteren, maar hier zijn wij geen grote voorstander van. Er zijn namelijk nog tal van andere manieren om meer gasten te trekken naar jouw locatie in het laagseizoen. Op verschillende manieren kun je namelijk waarde en een unieke belevenis bieden aan gasten en je zo onderscheiden van concurrenten uit de omgeving.

#1 Definieer jouw ideale gast

Het hoogseizoen is voorbij, dus je hebt tijd over om eens goed na te denken over jouw ideale gast. Bedenk voor welke gast jij elke dag vol plezier opstaat om weer een ultieme ervaring te creëren.  Het gaat hier om de gast die niet twijfelt aan jouw prijzen en geen negatieve recensies achterlaat op platformen als TripAdvisor, Zoover, IENS en Booking.com. Sterker nog, ze houden van jouw terras, appartementen, service, producten en alles waar jouw merk voor staat.

Na het in kaart brengen van jouw ideale klant zal je merken dat het bedenken en implementeren van marketingtechnieken veel makkelijker gaat. Je gaat er namelijk vanuit wat deze persoon zou willen doen en/of zien.

#2 Bouw een e-maillijst op

In een andere blogpost gingen we al dieper in waarom e-mailmarketing zo belangrijk is voor jouw bedrijf. Gasten die al op jouw locatie waren én het geweldig vonden, blijven graag op de hoogte van events in de buurt en nieuwe ontwikkelingen. Ze komen graag nog een keer terug, want anders hadden ze zich niet aangemeld. Dit maakt jouw e-maillijst veel waardevoller dan volgers op social media kanalen zoals Instagram en Facebook.

#3 Ontwikkel een laagseizoen content strategie

Jij droomt toch ook het hele jaar door over vakantie en genieten van het leven? Wakker worden, dat doet iedereen, dus jouw gasten ook. Laat ze verlangen naar vakantie en zorg ervoor dat ze bij jou het ultieme vakantiegevoel krijgen. Ook al zijn ze op dat moment niet in het buitenland.

Met content op jouw website, social media platformen en nieuwsbrieven kun je ook in het laagseizoen een vakantiegevoel creëren. Schrijf een blog over dingen die te doen zijn in de omgeving met realtime beelden of ontwikkel zelfs een gratis e-book. Heerlijk uitwaaien op het strand, paddenstoelen spotten in het bos of een dagje sales shoppen in de stad? Het zijn allemaal activiteiten die mensen graag doen buiten het zomerseizoen om.

#4 Stel pakketten & arrangementen samen met andere bedrijven in de omgeving

In het hoogseizoen heb je wellicht niet zo veel tijd om pakketten samen te stellen, maar in het laagseizoen kunnen seizoensgebonden arrangementen waardevol zijn voor jouw gasten. Hotels, B&B’s, musea, restaurants of wellnessresorts bij elkaar in de omgeving kunnen samenwerken om pakketten samen te stellen die alleen in het laagseizoen van toepassing zijn. De mogelijkheden zijn vaak oneindig als je even met elkaar in gesprek gaat!

#5 Maak speciale deals voor regionale bezoekers en loyale gasten

In de introductie zeiden we dat we niet zo van kortingen hielden, maar er zijn uitzonderingen op de regel.

Regionale bezoekers
Regionale bezoekers en gasten zijn belangrijk voor de sales. Als zij een leuke ervaring hebben bij jou dan zullen ze dit aanbevelen bij vrienden en familie die toevallig in de omgeving zijn! Op het gebied van marketing kun je bijvoorbeeld coupons toevoegen in de lokale krant of bezoekers uit de eigen woonplaats korting geven op entree. Zo zijn er veel culturele locaties waarbij de toegang gratis is voor mensen die wonen in de stad. In Madrid kun je het nationale museum gratis bezoeken tijdens gedefinieerde ‘daluren’ in het laagseizoen.

Loyale gasten
Als je e-mailadressen verzamelt, dan kun je heel gericht speciale deals ontwikkelen voor gasten die al eens eerder jouw locatie bezochten. Via een speciale e-mail kun je dan bijvoorbeeld deals aanbieden voor dagen waarop je laag in bezoekersaantallen zit zoals het midweek.

#6 Deel events in de regio

Vaak ontwikkelen bedenkers en promoters van een event een eigen hashtag #. Als je het event deelt op social media platformen gebruik deze # dan zodat iedereen het bericht makkelijk terug kan vinden. Het voordeel van evenementen in de buurt delen, is dat volgers zien dat er veel te beleven valt waardoor ze ook eerder denken aan een bezoekje buiten het hoogseizoen.

Is het evenement in de buurt? Neem dan eens contact op met de organisatoren. Misschien kun jij extra korting regelen voor jouw gasten zodat je een speciale eventdeal kunt aanbieden.

#7 Focus op de zakelijke markt

Is de locatie geschikt voor meetings, borrels of andere zakelijke evenementen? Denk dan eens goed na over hoe je dit zou kunnen vormgeven. Deze gebeurtenissen vinden namelijk vaak plaats buiten het hoogseizoen omdat iedereen dan weer aan het werk is. Een makkelijk manier om jouw ruimte per dagdeel te verhuren en op die manier een omzet te draaien.

Het kan zelfs op de langere termijn nog meer voordelen bieden. Gasten die bij een zakelijke meeting waren, vinden het misschien zo geweldig dat ze nog een keer terug willen komen met het gezin!

#8 Workshops en andere activiteiten

Afhankelijk van de locatie kun je zelf activiteiten organiseren. Denk hierbij aan workshops, brunches of high tea’s. Perfect voor kleine groepen die iets leuks met elkaar willen doen.

Hulp nodig

Zie jij mogelijkheden om meer te halen uit jouw hotel, Bed & Breakfast, restaurant of café in zowel het hoog- als laagseizoen en wil je graag brainstormen? Neem dan contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek!

Deel deze post

Lees snel verder

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *