Marketingmissers: 6 gemiste kansen voor ondernemers in het feestseizoen

Marketingmissers feestdagen online marketing gids Halloween

Vorige week lanceerden we onze nieuwe dienst op het gebied van marketing tijdens de feestdagen! Het zal dus geen verrassing zijn dat dit het thema van deze maand is. Misschien twijfel je zelfs wel over het feit dat marketing tijdens de feestdagen zo veel meer prioriteit heeft dan andere dagen in het jaar. Pas op, je staat nu op het punt om een van de marketingmissers te begaan. Zorg ervoor dat je geen sales en omzet misloopt tijdens november en december door onderstaande marketingmissers te voorkomen. Om je alvast op weg te helpen hebben we een gratis online marketinggids ontwikkeld!

#1 Je hebt geen strategie

De feestdagen zijn helemaal niet zo belangrijk voor jouw producten en diensten. Althans dat denk jij, maar het tegendeel is waar. Zelfs in de B2B sector moet je de feestdagen in gedachte houden bij het plannen van marketingactiviteiten. Zonder strategie loop je achter de feiten aan, is de impact van de feestdagen slecht meetbaar en creëer je geen toegevoegde waarde voor jouw klanten. Dit is pas het begin van een reeks marketingmissers en gemiste kansen.

#2 Je hebt geen communicatieplanning

Woops, zag je daar nou een advertentie van jouw grootste concurrent voorbijkomen? Morgen is het Black Friday en dat ben je vergeten. Stom, nu heb je nooit genoeg tijd om graphics te maken voor social media en jouw shop klaar te stomen voor dé sales van het jaar. Grote kans dat potentiële klanten al een tijdje wachten op dit moment en producten in de hogere prijsklasse bij de (online) buren aanschaffen.

Het gevaar van zonder planning werken is dat je vaak te laat, niet voldoende en niet aantrekkelijk genoeg communiceert met (potentiële) klanten.

#3 Je creëert geen ervaring voor jouw klanten en gasten

Er zijn altijd anderen die wel aan verhoogde marketingactiviteiten doen tijdens de feestdagen. Het restaurant op de hoek zit al helemaal volgeboekt met reserveringen voor 31 oktober. Best knap voor een dinsdag buiten het hoogseizoen! Dit komt doordat zij inhaken op Halloween. Wellicht loopt al het personeel verkleed rond, is de locatie speciaal aangekleed en hebben ze een eenmalig menu met lokale seizoensproducten waaronder pompoen. Deze ervaring willen mensen niet missen! Alleen was jij de planning vergeten en zit je met een lege zaak waardoor een sales boost achter blijft.

Tip: Download nu gratis onze (online) marketing Halloween gids zodat dit jou niet overkomt!

#4 Geen gerichte communicatie

Terwijl de concurrentie gericht met haar klanten communiceert, doe jij wat je altijd doet. Hierdoor vergeten klanten gewoon bepaalde producten ook bij jou te kopen. Doordat marketingactiviteiten sterk toenemen in november en december is jouw normale communicatie niet voldoende. Berichten sneeuwen letterlijk onder door berichten van vrienden, familie en andere bedrijven.

#5 Je deelt geen feestelijke content

Mensen zoeken online naar inspiratie, dus wat belet jou om die inspiratie te bieden? Zo kun je cadeaugidsen ontwikkelen die mensen het perfecte cadeau helpen uitzoeken of een speciale blogpost schrijven met tips & tricks. Ook als je geen blog-pagina hebt op de website, kun je via video aansprekende content maken. Uiteindelijk gaat het erom dat je emoties weet over te brengen waardoor mensen voor jouw webshop, producten of services kiezen.

#6 Je biedt geen aangepast assortiment aan

Gemak dient de mens. Dit is vooral van toepassing in de stressvolle maanden rondom november en december. Zijn er bepaalde producten die vaak samen gekocht worden? Misschien is het dan een goed idee om een pakket aan te bieden. Consumenten zullen het waarderen dat ze niet naar twee plekken hoeven te reizen en schaffen het product daarom bij jou aan. Kleine aanpassingen in de marketingstrategie kunnen een groot verschil maken.

Het Go Social Feestdagenpakket

Maar geen zorgen wij kunnen jouw bedrijf helpen om veel voorkomende marketingmissers te voorkomen en online een emotionele connectie te maken met potentiële kopers. Via social media marketing communiceren we met aangepaste visuals met jouw doelgroep. Om helemaal in de feeststemming te komen, krijg je er van ons ook nog een speciale social media header bij.

Kijk snel op de speciale landingspagina voor meer informatie of om je snel aan te melden. 

Deel deze post

Lees snel verder

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *