6 voordelen van personal branding fotografie

Personal branding fotografie

Stel me een vraag over personal branding en ik ben niet meer te stoppen! Hoe lastig het soms ook is, het is ontzettend belangrijk om hiermee bezig te zijn. Waarom? Dat vertel ik in de zes tips hieronder nadat ik heb uitgelegd wat personal branding fotografie is!

Dus, wat is een personal branding fotoshoot?

Personal branding fotografie is meer dan alleen maar een foto van jezelf. Het zijn strategische beelden om jouw bedrijf en merk naar het volgende niveau te tillen door een uniek verhaal te vertellen. De foto’s laten jouw unieke persoonlijkheid zien en kun je gebruiken op de website, social media en alle andere marketinguitingen! Het gaat erom om vast te leggen wie JIJ bent, wat je aanbiedt en wat je merk uniek maakt. Headshots, het kantoor, de creatieve processen, producten en nog veel meer.

Vind je het eng om je eigen gezicht te laten zien? Met de juiste voorbereiding en aanpak ben je helemaal niet meer zo zenuwachtig en wordt het juist een toffe ervaring. Daarnaast kun je gewoon niet om de volgende 6 voordelen heen!

1. Jouw verhaal in beeld

Jouw verhaal is uniek, dus deel het met prachtige en opvallende foto’s! Of het nou op je website, blog, social media bericht of emails is, een sprekende afbeelding toevoegen zorgt ervoor dat je boodschap beter uitkomt. Wil je inspireren, motiveren, vermaken of juist onderwijzen? Zorg ervoor dat de beelden dit ook uitstralen!

2. Een band met je ideale klant

Door passies, dromen, angsten en valkuilen te delen zorg je ervoor dat mensen zich in jouw verhaal herkennen. De meeste ondernemers hebben tegenwoordig een focus op online en moeten daarom extra hard ‘werken’ om zich te onderscheiden en een persoonlijke band op te bouwen. Je ontmoet je potentiële klanten namelijk niet meer face-to-face in de winkel.

De eerste indruk die je online maakt telt mee en persoonlijke foto’s waar jezelf opstaat, helpen om een connectie te maken met online volgers. 

3. Jezelf onderscheiden

Je biedt een unieke ervaring aan die alleen jij kunt aanbieden. Er is namelijk maar één versie van jou en dit is meteen ook een sterk onderscheidend vermogen ten opzichte van concurrenten! Breng de unieke ervaring in beeld zodat mensen niet kunnen wachten om jouw producten of diensten te kopen.

Personal branding fotografie

4. Jouw merk naar het volgende niveau

Oke, hier komt mijn liefde voor marketing en branding echt naar voren! Maar het consistent delen van beelden die speciaal voor jou gemaakt zijn zorgen voor herkenning. Gebruik frisse en zelfgemaakte foto’s op je website, social media, emailmarketing, advertenties, brochures etc. en ik garandeer je dat potentiële klanten meteen aan je denken wanneer ze jouw dienst of product nodig hebben.

5. Straal professionaliteit uit

Professionele foto’s van hoge kwaliteit laten aan je ideale klant zien dat je jouw bedrijf serieus neemt. Een goede foto van jezelf (jij bent het gezicht van je bedrijf), foto’s van je producten en jouw favoriete locaties zorgen ervoor dat je jezelf als een expert kunt positioneren. Wat nou ‘bedrijfje’? You kick ass!

6. Een eigen beeldbank

Stel je eens voor; je hebt een toffe blogpost geschreven en nu is het tijd om hier het juiste beeld bij te zoeken. Je struint websites met stockfotografie af voor hét perfecte beeld, maar je bent niet helemaal tevreden. Dit komt omdat het beeld niet voor jou is gemaakt. Dit probleem is opgelost met een eigen beeldbank waar je snel in kunt duiken. Dit scheelt je een hoop tijd en frustratie!

Wil je ook meer omzet én een sterke band met potentiële klanten? En weet je niet hoe je dit moet aanpakken? Vraag dan informatie aan over de personal branded fotoshoot. Je kunt kiezen voor een losse shoot of een abonnement zodat je zeker dat je genoeg beelden hebt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *