SEO: 10 veelgestelde vragen over zoekmachine optimalisatie #deel 1

SEO FAQ 10 beginnersvragen over zoekmachineoptimalisatie

Als marketingbureau die vooral opereert in de online omgeving zijn we verantwoordelijk voor SEO optimalisatie van verschillende opdrachtgevers. Een nieuwe website zonder SEO is niet meer weg te denken uit het online landschap. Wij krijgen daarom ook vaak vragen over dit onderwerp van onze opdrachtgevers en delen graag het antwoord op de meest gestelde SEO vragen met jou.

#1 Wat is SEO?

SEO staat voor Search Engine Optimalization. Hiermee optimaliseer je de website voor hogere organische zoekresultaten. In principe is het toepassen van SEO-technieken gratis, maar het kost tijd en moeite om hogerop in de zoekresultaten te komen.

Met een geoptimaliseerde SEO is de website van jouw bedrijf sneller zichtbaar voor mensen die zoeken naar een bepaald product, dienst of merk via zoekmachines zoals Google, Bing en Yahoo.

#2 Waarom is zoekmachine optimalisatie belangrijk?

Het antwoord is simpel. De eerste zoekresultaten zijn de links waar mensen op klikken als ze op bepaalde termen zoeken. Het gebeurt zelden dat mensen op links klikken die op pagina 5 van de resultaten staan. Dus wil jij graag meer websitebezoekers? Dan is het inzetten van SEO een belangrijk hulpmiddel om dit doel te bereiken.

#3 Wat is het voordeel van SEO ten opzichte van SEA?

SEA – Search Engine Advertising – zijn betaalde plaatsen die bovenin de zoekresultaten verschijnen. Het voordeel van SEO is dat als je eenmaal bovenaan staat dat ook voor langere tijd is. Bij SEA is de link naar jouw website meteen verdwenen op het moment dat het advertentiebudget op is.

#4 Wat is organisch verkeer?

Met organische zoekresultaten worden de onbetaalde links bedoeld die op basis van algoritmes bovenaan verschijnen. Het organisch verkeer verwijst dan ook naar het aantal bezoekers op jouw website via zoekmachines.

#5 Wat is on page optimalisatie?

On page optimalisatie heb je geheel zelf in de hand. Je verbetert de website met verschillende technieken om zoekresultaten te beïnvloeden en meer relevante verkeer aan te trekken. Dit doe je door zowel content als HTML codes aan te passen van iedere pagina op de website.

#6 Wat is off page optimalisatie?

Off page optimalisatie ligt iets ingewikkelder en verwijst naar alle andere aspecten om hoger in de resultaten te komen. Het gaat om het toepassen van content marketing, social media marketing en link building buiten je eigen website.

#7 Hoelang duurt het voordat je bovenaan in de zoekresultaten staat?

Resultaten zijn niet direct zichtbaar. Het kan soms maanden duren voordat jouw positie stijgt in zoekmachines. Het ligt geheel aan de moeite die jij doet met jouw website en in hoeverre jouw website gebruikersvriendelijk is.

#8 Wat is technische SEO?

Technische optimalisatie zijn alle belangrijke onderdelen behalve de content van de webpagina. Hierbij kun je denken aan de snelheid van de website en de architectuur/bouw van een pagina.

#9 Wat is een meta description?

Een metadescription is een typisch onderdeel van technische SEO. Het is een onderdeel in de HTML code met een omschrijving van de betreffende webpagina. Het vertelt dus waar de website overgaat en is ook het deel dat als eerste wordt getoond in zoekmachines. Een aansprekende metadescription zorgt voor meer websitebezoekers.

Metadescription SEO

#10 Is content belangrijk?

Content marketing speelt niet voor niks een belangrijke rol in het marketinglandschap. Het is een manier om jouw website te onderscheiden van andere partijen. Zoekmachines waarderen het enorm als je unieke en relevante content ontwikkeld die nog niet elders gepubliceerd is. Content heeft een sterke invloed op de kracht van SEO voor jouw website. Al eerder schreven een blogpost over het nut en de basis van een contentstrategie.

Staat jouw vraag er niet tussen?

Dit waren de eerste 10 veelgestelde vragen over SEO aan CastaNovum. We hebben nog meer vragen klaarstaan die we een andere keer gaan behandelen. Mocht je nou een dringende vraag hebben? Laat het ons weten in de comments onderaan of stuur een mail naar info@castanovum.com.

Deel deze post

Lees snel verder

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *