Sunshower – Marktonderzoek & branding

Infrarood Sunshower project CastaNovum

De opdracht

Sunshower had behoefte aan meer inzicht in verschillende doelgroepen. Er was recent een infraroodfunctie toegevoegd, maar de vraag was of mensen met reuma baat hadden bij deze functie. Een onderzoek onder deze doelgroep was nodig om hier meer inzicht in te verkrijgen.

Het onderzoek

Het onderzoek voerden we uit door middel van face-to-face interviews met klanten die Sunshower al gebruikten. Daarnaast werd er een enquête verspreid onder de doelgroep die Sunshower niet kende. Uiteindelijk bleek dat de prijs en het taboe rondom reuma grote obstakels waren om een Sunshower-model aan te schaffen voor reumapatiënten. De mensen die Sunshower wel in huis hadden, waren allemaal zeer positief en merkten het effect van de warmte op hun spieren.

 

Het resultaat

Met de nieuwe inzichten ging de directie van Sunshower om de tafel met haar R&D afdeling. Ze wilden met een goedkoper model komen voor mensen die het apparaat alleen wilden aanschaffen voor het warmte effect van de infraroodfunctie. Ondertussen zijn er vier Sunshower-modellen waarvan er twee alleen de infraroodfunctie hebben. Deze twee modellen zijn vol enthousiasme ontvangen en zijn ondertussen alweer 3 jaar op de markt.

Het vervolg

Sinds kort is CastaNovum een tweede samenwerking met Sunshower aangegaan. Na het uitvoeren van een intern onderzoek naar de merkbeleving, worden nu de resultaten geïmplementeerd. Daarnaast wordt CastaNovum ook ingezet voor de social media strategie van Sunshower.